Отопление на сглобяема къща


Сглобяемите къщи от дървесина покриват всички стандарти за нискоенергийна сграда. Вижте тук
Отоплението на сглобяемите къщи може да бъде :
  • Чрез електричество- климатици, радиатори, печки,подово отопление
  • Котли- дърва, въглища или природен газ
  • Камини- въздушна или водна риза
  • Слънчеви колектори
Като цяло за сглобяемите къщи може да се използва всеки тип отопление.Пасивната къща е най-високия клас ниско енергийни сгради. Разходите на енергия в една пасивна къща за поддържане на микроклимата са под 40 kWh /м2 жилищна площ на година. Като не е нужно да се внася допълнително енергия ,а се осигурява  от енергията отделяна при обитаването на жилището (осветление, човешка топлина, къпане и от всички домакински уреди  отделящи топлина) и от акумулиране на слънчевата енергия (добро изложение,соларни инсталации). Отделяната топлоенергия в дома се улавя от специална филтрираща система с термопомпи, съхранява се и се ползва само при нужда.
Прочетете полезна информация за различните и нетрадиционни изотчници на електроенергия.

Алтернативната електроенергия е енергия получена от възобновяеми източници.

Има различни типове Алтернативна електроенергия- термопомпи, ветрогенератори, фотоволтаични системи и др., те всичките могат са подходящи за усъвършенстване икономичността на една сглобяема къща.

Термопомпите са компактни, икономични и щадящи околната среда системи, които позволяват да се получи топлинна електроенергия за топла вода и отопление на  къщи чрез използване на възобновяеми източници на топлина ( подпочвени води, кладенци, езера, морета, топлина на Земята отвътре, въздух). Термопомпата е сходна с принципа на работа на хладилника. Тя събира енергията на Земята, скалите, въздуха и слънцето за дома. Техниката е проста, надеждна и е известна от преди 100 години прилага се успешно и при сглобяемите къщи. Работейки в напълно автоматичен режим термопомпите имат дълъг експлоатационен живот.

 

Едно от перспективните направления за развитие на възобновяемата енергия в вятърната енергия. Тя представлява превръщането на кинетичната енергия на вятъра в електрическа.Използването на вятърна енергия помага за решаване на много проблеми за доставка на електроенергия на отдалечени вили и къщи да получават независимост от местните организации на електрозахранване. Също така може успоредно да се свърже с електрическата мрежа-така разходите за ток ще бъдат намалени до минимум ( при добри резултати може да се осъществи продажба на ток на електрозахранващите компании ).

 

Фотоволтаичните системи са най-екологичния начин за алтернативна електроенергия. Тези системи преобразуват дневната светлина в електричество. Без съмнение инвестирането във фотоволтаични системи би било печелившо за собствениците на сглобяеми къщи.

 

Виж картата

Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите

Научете повече за:

 
Цени на едноетажни къщи

  Цени на двуетажни къщи


 
Каталог

 
Защо са екологични?

Или изпратете
запитване

Работно време:

от Понеделник до Неделя
след предварително уговорена среща
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

 

Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
София, ж.к. Люлин
бул. "Дж. Неру" №28

"Силвър център"
етаж 2, офис 98

моб.: 0887 69 51 69  Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
Design by Creative Ideas