Факти за пасивната къща


Пасивна или нискоенергийна къща това е строителство, основна функция на което е ниска мощност- около 10 % специфична енергия за единица обем, използвани от повечето съвременни сгради. В идеалния случай една пасивна къща следва да бъде независима енергийна система , тя не изисква разходи за поддържане на комфортна температура , тъй като се отделя топлина от хората живеещи в нея, домакински уреди и алтернативни енергийни източници. Подгряването на водата се осъществява чрез : възобновяемите енергийни източници, като теrмопомпи или слънчеви колектори.

Термините „еко къща” или „умна къща” са идеални синоними на пасивна сграда, чиято цел е да следи за енергийна ефективност – потреблението на енергия в къщата. Разработването на енергийно ефективни къщи датира от историческата култура на северните народи , които искат да изградят своите домове, така че ефективно да се запази топлината и да бъдат консумирани по-малко ресурси.

В една такава къща остъкляването не бива да надвишава 10 %, защото по този начин се намаляват топлинните загуби. Обикновено на северната фасада липсват прозорци.

В няколко европейски страни като : Дания, Финландия, Германия и др. има специално разработени  програми на правителството, с цел да се  въведе пасивното строителство ( начало на ултра ниска консумациа- до 30 kwh куб.м годишно).
Сглобяемите къщи от дървесина са ниско енергийна сграда покриващи и най-ниските стандарти. Повече за топлоизолацията на сглобяемите къщи може да прочетете тук.
Към днешна дата тези съоражения са най-удобен и модерен вид сграда.


 

Виж картата

Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите

Научете повече за:

 
Цени на едноетажни къщи

  Цени на двуетажни къщи


 
Каталог

 
Защо са екологични?

Или изпратете
запитване

Работно време:

от Понеделник до Неделя
след предварително уговорена среща
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

 

Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
София, ж.к. Люлин
бул. "Дж. Неру" №28

"Силвър център"
етаж 2, офис 98

моб.: 0887 69 51 69  Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
Design by Creative Ideas